Nevyšla vám novoroční předsevzetí? Dejte si ještě jednu šanci

Vánoce a konec roku obecně jsou přes všechen stres svátky dobré nálady. Člověk všechno vidí pozitivně a růžově a vybere si tak jednoduše na další rok předsevzetí, které se po návratu do pracovní rutiny nedají tak úplně plnit. Zkuste namísto zákazů dát svému běžnému životu řád, inspirujte se návyky, které pomáhají úspěšným lidem udržet se v psychické i fyzické kondici.

Vždy si najděte chvilku na své koníčky
Záliby a koníčky jsou jednou z nejdůležitějších částí lidského života. Tyto aktivity dělají člověk šťastným a šťastnému člověku se samozřejmě lépe daří v práci i v osobním životě. Pokud sebou nosíte špatnou náladu, lidé vám ji oplatí a budete tak v nekonečném kruhu.
Každý den si najděte chvíli na oblíbenou knihu, procházku se psem nebo vyjížďku na kole. Uvidíte, že úspěch z cyklozávodu se promítne i do pracovního života. Nabije vás elánem.

Ranní ptáče dál doskáče
Pokud ráno vstanete dříve, stihnete udělat daleko více věcí. Spánek je sice skvělá věc, ale zdravému člověku stačí 6 hodin spánku denně. Využijte proto čas důležitějším věcem a vyspávání si nechte na víkend. Jak správně nastartovat den jsme psali v článku Zvládnuté ráno dělá produktivní den.

Plánujte si věci
Pokud si své denní úkoly roztřídíte a promyslíte pořadí jejich plnění, půjde vám práce daleko více od ruky. Těžké a náročné úkoly si naplánujte hned na ráno, kdy je vaše mysl nejbystřejší. Ke konci dne pak už jen budete odškrtávat drobnosti. Nezapomeňte si ve svém harmonogramu najít chvilku na odpočinek.

Soustřeďte se na jednu věc
Pokud musíte plnit několik úkolů najednou, vždy se stane, že na něco zapomenete. Snažte se proto neodbíhat od rozdělaného úkolu a dotáhněte ho do konce. Pokaždé když se k úkolu vrátíte až po nějaké době, musíte znovu přemýšlet, jak že to vlastně mělo být.

Naučte se odpočívat
Někteří z nás berou odpočinek jako chvíli, kdy je vhodné vyřídit pár emailů a zavolat babičce. Odpočinek by vás měl ale přivést na jiné myšlenky a proto je lepší sednout si a jen tak přemýšlet, přečíst pár listů z knížky nebo (když už vám teda nic jiného nezbývá) se podívat na Facebook co je zrovna aktuální.

Chybami se člověk učí
Stejně jako úspěchy, jsou důležité i neúspěchy. Z těch se totiž nejlépe poučíte, jak danou věc dělat ještě lépe. Poohlédněte se večer, například v posteli než usnete, za uplynulým dnem a znovu promyslete všechny vzniklé zádrhele a chyby.

Jděte si za svým
Na vaší cestě za úspěchem a svobodnému životu vás bude spoustu lidí demotivovat. Vždycky se najde někdo, kdo prohlásí, že prostě nemáte šanci a zavrhne veškerý možný úspěch. Pokud vydržíte, vždycky to vyjde. I když to nemusí být hned napoprvé! Stačí být trpělivý.

Image courtesy of suphakit73 at Freedigitalphotos.net.

Related post

Leave a Reply

MámNapad.cz