Trinutka – nutričně hodnotná másla

 Trinutka – nutričně hodnotná másla

Radomír Novák s tímto svým projektem zaměřujícím se na sport a zdravou stravu vyhrál 1. místo v soutěži T-Mobile Rozjezdy pro Moravskoslezský kraj. A pro naše čtenáře nabízí 15% slevu na veškerý sortiment na www.trinutka.czdo 30. 6. 2020. Stačí zadat v prvním kroku nákupního košíku kód „mamnapad“.

O čem váš projekt je?
Vyrábíme ořechová másla bez přidaného cukru s vysokým obsahem plnohodnotných živin. Zaměřujeme se na másla ochucená. To může být například kvalitní belgickou čokoládou Callebaut nebo třeba jen datlemi. Navíc produkty zpracováváme na kamenném mlýnu, tudíž v produktech nedochází k vysokému zahřívání a ničení živin. Zakládáme si na tom, aby zákazník obdržel kvalitní produkt bez umělých sladidel, barviv či konzervantů. Také se u všech našich produktů snažíme o to, aby byl celkový obsah rychlých cukrů maximálně do 15 %. U většiny produktů se jeho obsah pohybuje okolo 10-11 %. Říkáme: čím méně cukru, tím více ořechů.

Kdo všechno patřil do vašeho týmu?
Od začátku jsme na to dva. Samozřejmě je nutné započítat brigádníky, rodinu a kamarády, kteří nepravidelně, ale rádi vypomáhají. Tímto bych jim rád poděkoval za všechnu dřinu, např. v dešti a zimě na stánku, za přesčasy ve výrobně, za jejich poctivou práci.

Jakým způsobem jste na takový nápad přišli?
Nápad vznikl při sportu. Intenzivně jsem běhal překážkové závody, tzv. OCR (Spartan Race), které byly často dost vyčerpávající a já potřeboval najít kvalitní a dlouhodobý zdroj energie, který se bude uvolňovat postupně. Navíc jsem zastáncem přírodní výživy bez chemie, a tak mě myšlenka přivedla na ořechová másla. Vzal jsem směsici nejoblíbenějších – arašídové, mandlové, lískoořechové máslo, přidal neochucený syrovátkový protein, trochu belgické čokolády a vznikl náš první produkt: „Lískáče mandle arašídy čokoláda protein“, interní název LMACP. Ten jsem jednoho dne dal ochutnat kamarádům ve fitku, a když jsem viděl jejich reakce s dotazy, jestli bych jim podobné taky připravil, vznikla Trinutka. S tehdejší přítelkyní jsme dál vymýšleli různé receptury a kombinace, až jsme dospěli k našim aktuální řadám ořechových, proteinových, slaných a čistých másel.

Co bylo při přípravě projektu nejtěžší?
Nejtěžší bylo jít s vlastní kůží na trh. Ocitli jsme se na prvním gastrofestivalu a najednou jsme to byli my, kdo stál na druhé straně pultu a čekal, co bude. S první pozitivní reakcí z nás napětí pomalu opadlo, a když jsme začali slýchat chválu častěji, tlačilo nás to dál a věděli jsme, že jdeme správným směrem. To je vlastně hlavní motor, který nás žene stále kupředu. Rádi přinášíme lidem radost, ta nás nabíjí.

Co byste doporučili ostatním, pokud chtějí realizovat svůj nápad?
Odhodlání, pevné nervy, jít za svým cílem, nebát se selhat a umět se poučit.

Na čem pracujete teď?
Připravujeme nové příchutě, ale zatím bychom je neradi prozrazovali.

Děkujeme za rozhovor a přejeme mnoho úspěchů a rostoucí klientelu.

Foto: archiv Trinutka


Recenze:

arašídy čokoládakokos mandle datlearašídy kurkuma černý kmín
– mazlavá konzistence
– mnohem chutnější než klasické arašídové pomazánky
– lepší varianta místo přeslazené Nutelly
– hutná konzistence
– chuť kokosu intenzivnější než ostatní příchutě
– mazlavá konzistence
– výborná příchuť černého kmínu
– skvěle chutná na palačinkách
Jolana Scotti

Jolana Scotti

0 Reviews

Zanechte odpověď