Ve Vídni otevřela restaurace, která nabízí jídlo z automatu

 Ve Vídni otevřela restaurace, která nabízí jídlo z automatu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gurmánský zážitek slibuje nová restaurace Foodie Fridge ve Vídni. Ta nabízí regionální a udržitelná jídla s sebou. Zákazníci si je mohou vyzvednout v jakoukoliv denní či noční hodinu v automatech.

Domácí jídlo z regionálních potravin na stisknutí tlačítka. Tak by se dal popsat koncept nové restaurace Foodie Fridge, která 8. října otevřela ve Vídni. Ta nabízí pokrmy z bioproduktů formou výdeje z automatů. „Automaty jsou jen prostředkem – chceme lidem zprostředkovat především chuť“, komentuje nový vídeňský podnik majitel restaurace Alexander Billasch. Pokrmy přitom vymýšlí ve spolupráci s různými restauracemi. Jednotlivá jídla jsou čerstvě uvařená, vychlazená a následně zabalená. Každý, který se podle Billasche nechce odbýt párkem, má kdykoliv k dispozici možnost zakoupit si kvalitní a dobré jídlo. Pokrmy je možné zaplatit přímo u automatu nebo si je v předstihu rezervovat a zaplatit prostřednictvím aplikace. Poté stačí pouze přidržet QR kód před automatem a jídlo si vyzvednout. „Na tento nápad jsem přišel já, protože jsem sám byl často na cestách a uvědomil si, že přece musí existovat i něco jiného než houska se sekanou nebo gulášovka. S kuchaři z různých oblastí jsme hledali pokrmy, které dobře chutnají, jsou kvalitní, zdravé a lehké. Ty jsme pak našli především v thajské, španělské, italské, ale i rakouské kuchyni. A aby nabídka zůstala napínavá, neustále ji měníme,“ řekl k nové restauraci její majitel Alexander Billasch.

Vedle hlavních jídel zde zákazníci mohou zakoupit i různé svačiny, dezerty nebo nápoje. Ty pocházejí podobně jako pokrmy z lokální produkce. K dipozici jsou zákazníkům prozatím jen vychlazené pokrmy, které se dají v případě salátů konzumovat přímo, nebo jsou určené k domácímu ohřevu. V budoucnosti by ale v restauraci měly být nainstalovány mikrovlnky, které by ohřev umožnily i na místě.

Ceny hlavních jídel se podle majitele restaurace pohybují mezi 7 až 10 eury. V případě, že jídla obsahují rybu nebo krevety, mohou být ceny i vyšší. Podle Billasche je důležitá chuť a kvalita jídel. Kvůli domácí přípravě a kvalitnímu zpracování není proto možné nabídnout ceny fastfoodových řetězců.

Články, které by Vás mohli zajímat