6 tipů jak trénovat svou kreativitu

 6 tipů jak trénovat svou kreativitu

Abychom byli více kreativní, nemusíme se každý den věnovat vymýšlení nových nápadů a práci na tvůrčích projektech. Existuje několik jednoduchých činností, které můžeme pro trénink své kreativity zakomponovat do každého dne.

Pokud chcete být více kreativní, můžete zkusit následujících 6 tipů:

  1. Zvolte na oběd jinou restaraci

Jděte se najíst do nového prostředí. Váš mozek bude mít velké množství podnětů, které časem zpracujete v rámci kreativní tvorby. Střídejte vaše restaurace častěji.

  1. Kupte si neznámý časopis

Kupte si každý měsíc jeden časopis, který jste předtím nikdy nečetli. Na českém trhu jich je velké množství, takže máte na několik let dopředu vystaráno. Zároveň se čtením můžete skvěle inspirovat.

  1. Jeďte na dovolenou někam jinam

Pokud jste si zvykli trávit dovolenou stále na tom samém místě, mám jednoznačné doporučeni. Jeďte letos jinam. Poznáte zcela nové prostředí, přírodu a památky. Nové nápady na sebe určitě nedají dlouho čekat.

  1. Přihlašte se na nový kroužek

Naučte se něco nového. Přihlašte se na nějaký nový kroužek z oboru, který vůbec neznáte. Je to ten nejlepší způsob jak se rozvíjet a zároveň zvyšovat svou kreativitu.

  1. Zkuste se na svět podívat cizíma očima

Po cestě ráno do práce si představujte, že jste někdo jiný. Například zpěvačka Madonna. S jejíma očima procházejte místa, která znáte. Určitě vás budou napadat nové myšlenky.

  1. Pusťte si hudbu a oddejte se snění

Najděte si čas na snění. Jedna z nejjednodušších možnosti pro rozvoj kreativity je jednoduše vypnout, lehnout si a snít o všem možném, co vás napadne.

Zakomponujte kreativitu do svého života a zkuste každý týden začít s novou metodou tréninku.

Related post

Leave a Reply

MámNapad.cz