Představujeme startup seniorHUB, který zpřístupňuje tablety seniorům

 Představujeme startup seniorHUB, který zpřístupňuje tablety seniorům

Jak co nejlépe zpřístupnit tablety a internet seniorům? Na tuto otázku hledal odpověď tým okolo Tomáše Hubálka a vznikl tak společný projekt seniorTAB a seniorHUB, který vychází z pravidelné komunikace se seniory v podobě konzultací, seminářů a setkání. seniorTAB je vstupní bránou do prostředí seniorHUB, které zjednodušuje užívání vybraných funkcí (kontakt, kalendář, zprávy, fotky) pro seniory a v neposlední řadě jim pomáhá získat zkušenosti a důvěru k používání tabletu. Již teď se připravuje E-shop a řada speciálních služeb pro seniory.

O čem váš projekt je?
Je to o mezigenerační komunikaci, řešení problematiky seniorů a jejich místa ve společnosti a umožnění jim, aby více participovali v moderním světě. Vytvořili jsme na to tablet pro seniory – seniorTAB – který jsme spojili s vlastním českým uživatelským rozhraním, který je o řády jednodušší než běžné online rozhraní. Toto rozhraní a funkce, které jsme do toho naprogramovali, jsme pojmenovali seniorHUB. Součásti našeho seniorHUBu je systém PATRON-SENIOR, který by měl umožnit užší online komunikaci mezi seniorem a třeba někým z rodiny, např. vnoučetem či dcerou anebo synem.
O seniorHUBu říkáme, že je vznikající ekosystém, který bude zahrnovat mimo jiné online portál, agregátor, srovnávač služeb, e-shop a offline hyperlokální služby mimo stávajících základních funkcích. Mezi ně patří například hlídač pilulek, kalendář, mapa, počasí, hra pexeso, komunikátor včetně možnosti jednoduše sdílet fotky či exkluzivní online měsíčník pro seniory – VitalMINI – jehož druhé číslo právě vyšlo.
Samozřejmě jsme si vědomi, že se jedná o uživatele, kteří se často teprve orientují v technologiích a internetu, a tak jsme se rozhodli ke každému prodanému seniorTABu nabídnout navíc 3hodinové školení o použití tabletu a internetu zdarma. Ty probíhají dvakrát týdně v Praze 2 a budou také ob týden v Brně či Ostravě dle potřeby.

Kdo všechno patřil do vašeho týmu?
Kmenový tým zakladatelů je Tomáš Hubálek, Mirka Hubálková a Pavel Kučera. Programování řeší společnost Your System, kteří dělají vývoj našeho seniorHUB prostředí. Dále ABC Data nám řeší výrobu a logistiku HW základu (Colorovo).

Jakým způsobem jste na takový nápad přišli?
Nápad vzešel z debat nad otázkou, jak více pomoci seniorům a de facto sobě do budoucna. S nadsázkou si chceme vytvořit vlastní třetí důchodový pilíř – zázemí, které bychom sami ocenili za 20 až 35 let. HW a služby jdou neustále dopředu, ale je třeba, abychom nenechali nikoho za sebou.

Co bylo při přípravě projektu nejtěžší?
Dosud nejtěžší se jevilo sehnání prostředků pro investice, a poté přesvědčit obchodníky o naší vizi – najít ten „nejsprávnější“ komunikační a distribuční kanál.

Co byste doporučili ostatním, pokud chtějí realizovat svůj nápad?
Běžte si za snem, ale mějte bytelný obchodní model s jasnou monetizací – samotné vize jsou krásné, ale klíčem je mít dlouhodobě udržitelný projekt a vizi. A Vaše partneři Vám musí věřit.

Na čem pracujete teď?
Pokračujeme v marketingu, budování prodejních kanálů, vývoji prostředí včetně ladění současných funkcí a programování nových služeb. A dále připravujeme co-marketingové spolupráce s partnery.

Related post

1 Comment

Leave a Reply

MámNapad.cz