Splňte si svůj sen a začněte s podnikáním

Víte, že jste v něčem opravdu dobří a rádi byste se vrhli do světa podnikání? Věnujte svému snu nejdříve dostatek času a svůj záměr řádně promyslete. Spousta lidí začalo podnikat např. na rodičovské dovolené, protože se mohli věnovat tomu, co je skutečně baví nebo v sobě zkrátka objevili skrytý talent. Ať už jste šikovní v čemkoli, seberte odvahu, realizujte se a založte si svojí vlastní společnost. Nevíte jak? Podívejte se, jak začít.

Rozmyslete si, jak bude firma vypadat

– Jaké jméno vaše společnost ponese a kde bude její sídlo.

– Jak vysoký základní kapitál do firmy vložíte.

– O jaký typ společnosti se bude jednat.

– Kolik společníků bude firmu vlastnit a jak budou vypadat statutární orgány (jednatel, představenstvo, ředitel).

Vznik firmy krok za krokem

Jakmile budete mít v těchto věcech jasno, zkontaktujte notáře, který s vámi sepíše zakladatelskou listinu. Dále se musíte registrovat na živnostenském úřadě, založit společnosti účet v bance, na který poté složíte kapitál, a získat nájemní smlouvu k sídlu společnosti. Teprve po shromáždění všech dokumentů můžete přistoupit k samotnému zapsání společnosti do obchodního rejstříku. Klasická doba na vyřízení je 5 pracovních dní plus 15 dní na odvolání v případě zamítnutí. Žádost můžete podat na rejstříkový soud sami nebo to za vás udělá notář.

Pokud nemáte zkušenosti s jednáním na úřadech, existuje ještě možnost využít k založení třetí stranu. Ready made společnost je již založená firma, která zatím nemá žádné závazky ani pohledávky. Prošla již celým procesem založení a disponuje také sídlem, které s sebou nese řadu výhod. Koupě ready made společnosti představuje řešení, pokud chcete začít podnikat rychle a mít jistotu právní korektnosti.

Tři cesty k založení společnosti

Podívejte se na následující srovnání tří způsobů, jak můžete společnost založit, a zjistěte, co je pro vás nejpřijatelnější.

Ready made casova narocnost

Obrázek: Srovnání náročnosti tří cest získání společnosti, zdroj: Prague Business Office (www.pbo.cz)

Zdroj: PR zpráva

Related post

Leave a Reply

MámNapad.cz