S čím si hrají kutilové v brněnském FabLabu (1)

 S čím si hrají kutilové v brněnském FabLabu (1)

O komunitách kutilů pravidelně píšeme. V Brně se za rok fungování zdejšího FabLabu urodila řada projektů. Například zde vyvinuli autíčko na ovládání vytištěné na 3D tiskárně nebo elektronické housle. Podívejte se na více nápadů.

Michal Okleštěk: Podsvícené logo Prototypu
Festival Prototyp potřeboval pěkné, velké, poutavé logo. Základem jsou 8 mm plexi, které jsou vygravírované tak, aby dobře lámaly světlo. 180 cm velké logo podsvícené ledkami vyrobil Michal a Honza.

Pavel Khodobacus: Elektronické housle
Tento krásný dárek vyrobil Pavel své ženě. Základem je 3D tištěná konstrukce – některé díly byly tištěné na naší největší tiskárně DEERED. Housle jsou doplněný o elektroniku, která mění analogový zvuk na digitální. Výsledné dílo pro manželku si můžete prohlédnout na úvodní fotce.

Štěpán veselý: Raspberry Pi Eink Alarm Clock
Rádio připojené na Spotify, meteostanice, budík… to vše v jednom. Štěpána primárně nebavilo stávat na klasické budíky, tak si vyrobil svoje vlastní mulitfunkční zařízení.

Jozef Mašek: RC auto na dálkové ovládání
Auto téměř kompletně tištěné na 3D tiskárně včetně pneumatik z flexfillu. Je doplněné o motor a elektorniku, díky které jezdí na dálkové ovládání.

Zdroj: TZ JIC, foto: archiv FabLab

Related post

Leave a Reply

MámNapad.cz