Představujeme projekt Deli Life: zdravá strava = dobrá mysl

Zdravé stravování je pro život důležité. Zlepšuje náladu a motivaci k práci. A to moc dobře ví zakladatelka projektu Karolína Risser. Její projekt Deli Life se inspiroval francouzskou životosprávou a dodává pokrmy jak firmám, tak na různé akce. Také pořádá semináře, na nichž se můžeme vše naučit, abychom svému tělu i duši pomohli.

O čem váš projekt je?
Deli Life zlepšuje zdraví a kondici lidí díky kvalitnímu stravování a osvětě o zdravém životním stylu. Dodáváme vyvážené snídaně, svačiny i obědy do firem a také zdravé cateringy na různé akce. Zároveň pořádáme semináře o zdravém životním stylu.

Kdo všechno patřil do Vašeho týmu?
Nápad mi zrál v hlavě už delší dobu. V roce 2015 jsem s tímto podnikatelským záměrem vyhrála Rozjezdy roku a začala realizovat první akce. Postupně se ke mně přidalo pár pomocníků, převážně maminek na rodičovské dovolené, které můj startup oslovil a mohl jim přinést určitou seberealizaci. Pomáhali mi s operativou všeho druhu. Nyní už mám stálé spolupracovníky, kteří se mi nejvíce osvědčili. Zajišťují mi produkci (vaření) a logistiku (rozvoz jídel) a další podpůrné činnosti. Já sama se věnuji především byznys developmentu, obchodu a marketingu.

Jakým způsobem jste na takový nápad přišla?
Studovala jsem ve Francii, odkud jsem si přivezla lásku k dobrému jídlu i manžela. Právě Francouzi mě inspirují tím, jak si umí užívat dobré jídlo a přitom stále zůstat fit a šik. Po studiích jsem přes deset let pracovala v Praze v nadnárodních korporacích ve velkých business centrech a celou dobu jsem tam postrádala možnost dobře se najíst. Na mateřské dovolené jsem proto vystudovala výživové poradenství a založila vlastní firmu Deli Life.
Mojí misí je dodávat kvalitní občerstvení (obědy, svačiny, catering) a zlepšit tak zdraví a kondici časově vytížených lidí. Používám kvalitní sezonní ingredience od českých farmářů. Naše kulinářské speciality obsahují vyvážený poměr živin, vitamínů i vlákniny. Zároveň pořádám semináře o wellbeing a zdravém stravování. Přináším tak benefity firmám i jejich zaměstnancům.

Co bylo při přípravě projektu nejtěžší?
Nejtěžší v mém podnikání je asi skloubit mou práci s péčí o rodinu a dvě malé děti. Naštěstí mám velmi tolerantního manžela a rodiče, bez jejichž pomoci by to nešlo.

Co byste doporučili ostatním, pokud chtějí realizovat svůj nápad?
Hlavně dostatek odvahy a sebereflexe. Věřit svému snu a trpělivě pracovat na jeho dosažení. Nevzdávat se, protože překážky a problémy patří ke každému podnikání. Zároveň je také potřeba velká pokora. Každému bych doporučila provádět si pravidelně retrospektivu a poučit se z chyb, které jsou motorem každého úspěchu.

Na čem pracujete teď?
Momentálně hledám vhodnou provozovnu v Praze, kde bych vyráběla zdravá jídla a pořádala seberozvojové semináře. Budu potřebovat další šikovné lidi do týmu například kuchaře, závozáka. Zároveň rozšiřuji portfolio klientů i sortiment Deli Life, abych co nejlépe zlepšovala zdraví a fyzickou i mentální kondici časově vytížených lidí. Pomáhám firmám pečovat o jejich zaměstnance a tím zlepšuji jejich angažovanost a výkon. Vyvíjím služby Deli Life, s jejichž pomocí si budou moci organizace udržet ty nejlepší zaměstnance, zvýšit jejich spokojenost i dlouhodobou motivaci a rozvinout tak jejich potenciál k prosperitě celé společnosti.

Děkujeme za rozhovor a přejeme mnoho úspěchů.

Related post

Leave a Reply

MámNapad.cz