Dortletka: Chtěli jsme zachránit rodinný recept na cukrovinku a nakonec jsme založili kavárnu

 Dortletka: Chtěli jsme zachránit rodinný recept na cukrovinku a nakonec jsme založili kavárnu

Představujeme další kreativní projekt, který učitě osloví každého, kdo má rád sladké. Jedná se o cukrárnu a kavárnu Dortletka. Na otázky odpovídala Jaroslava Michalcová.

Jak byste popsali Dortletku?

Dortletka – cukrárna a kavárna je projekt navazující na tradici prvorepublikových a vídeňských cukráren a kaváren. Hlavním cílem projektu bylo zachránit a obnovit rodinný recept na cukrovinku dortletka, která byla rozšířená na Podřipsku ještě v 70.letech, ale postupně se vytrácela. Rodinnou tradici cukrářů a pekařů přerušila 50.léta, poslední pekař v rodině byl dědeček. Chceme lidem předkládat poctivé výrobky, za kterými se budou k nám vracet. A zdá se, že se to daří.

Kdo všechno patřil do vašeho týmu?

Projekt jsme pojali jako rodinnou záležitost, takže pouze rodina.

Jakým způsobem jste na takový nápad přišli?

Sen o kavárně ve stylu 1.republiky jsem měla již dlouho. Byla to právě snaha navázat na rodinnou tradici, rozšířit rodinný recept ještě z doby Rakouska-Uherska.

Co bylo při přípravě projektu nejtěžší?

Nejtěžší bylo vlastní rozhodnutí, zda do toho jít. Pak samozřejmě hledání vhodného prostoru, finance a zaměstnanci.

Co byste doporučili ostatním, pokud chtějí realizovat svůj nápad?

Nebojte se začít podnikat v jakémkoliv věku, ale nevěřte tomu, že to bude jednoduché. Pokud vám na vašem projektu opravdu bude záležet, musíte do toho jít naplno.

Na čem pracujete teď?

Pracuji na tom, mít nejlepší cukrárnu a kavárnu v kraji. Snad se časem podaří otevřít i další pobočku Dortletky. A hlavně – chci dortletku jako Regionální potravinu roku 2014 co nejvíce propagovat. Snad se časem podaří naplnit moje heslo: Co je pro Francii makronka, to je pro Čechy dortletka.

Related post

Leave a Reply

MámNapad.cz