Předststavujeme startup RumMe, rumové degustace pro každého

Do zajímavého projektu na podporu rumu se pustil Radek Navrátil. Pořádá pro lidi rumové degustace. K projektu jsme mu položili pár otázek.
O čem váš projekt je?
Jmenuji se Radek Navrátil jsem barman, rumový milovník a provozovatel RumMe – Rumové degustace. Můj projekt a zároveň moje služba je rumová degustace z různých koutů světa. Tajemství rumu odhaluji přes 2 roky. Moje poselství je „učit lidi pít“. Učím jak si vychutnat každý doušek rumu s co největším zážitkem, k tomu připojuji vyprávění o jeho historii, původu, výrobě a dalších zajímavostech. Tento zážitek je kombinován s ochutnávkou čokolády, melasy nebo doutníky. Můj projekt je tedy o rumu.

Kdo všechno patřil do vašeho týmu?
Můj tým jsem já a moje přítelkyně Tamara. Přítelkyně zastává hned několik pozic. Pomáhá mi s přípravou materiálů k degustacím, na degustacích je fotografkou a hosteskou zároveň a v neposlední řadě velkou oporou. Za název „RumMe“ vděčím v podstatě jí.

Jakým způsobem jste na takový nápad přišli?
Jak jsem založil RumMe? Spousta hostů, kteří přišli do baru, kde pracuji coby barman, a zjistili, že v 90% lahví za mými zády jsou rumy, mi řekla: „Já rum nepiji“ a se znechuceným výrazem chtěli odejít. To pro mne představovalo výzvu těmto lidem dokázat, že rum může chutnat komukoliv a zároveň vyvrátit domněnku, že rum, to je hlavně „český tuzemák“. Stále se totiž najdou lidé, kteří mají zažité, že každý rum chutná po karamelu a hodí se maximálně jako přísada do pečení. Proto jsem pro každého hosta, který mi řekl, že rum nepije, mám připravenou zvláštní nabídku. Ať mě nechá mu ukázat, že i rum mu může chutnat, a to pomocí krátké prezentace pěti kvalitních rumů. Pokud mu ani jeden z nabídnutých rumů nebude chutnat, celou ochutnávku zaplatím já. Zatím jsem nikdy neplatil. Vím, že spousta shora popsaných lidí, pro které je k mému smutku typickým zástupcem rumů zmíněný „tuzemák“, do našeho baru nezavítá. To je mi líto, protože ta skutečná rumová scéna, se kterou má „tuzemák“ pramálo společného, je neskutečně zábavná, fascinující a rozmanitá. A to počínaje širokou paletou chutí a konče bohatou historií, která se do jednotlivých rumů otiskla. A proto jsem se rozhodl, že osvětu o rumu budu šířit i mimo bar skrze RumMe.

Co bylo při přípravě projektu nejtěžší?
Počáteční kroky, překonání byrokratických překážek a i přes tyto překážky si udržet stále naději že projekt bude fungovat.

Co byste doporučili ostatním, pokud chtějí realizovat svůj nápad?
Jít od malého krůčku k dalšímu malému krůčku a postupně svůj produkt nebo službu zlepšovat. Hlavně začít konat.

Na čem pracujete teď?
Připravuji projekt „Rum v bedně“, který je něco jako farmářské bedýnky, avšak všechny produkty umístěné v bedýnce se týkají rumu a jeho degustace. Bedýnka se bude skládat z třtinového cukru, melasy, čokolády, degustačních sklenic, rumu a menu „Povídaní o rumu“, které provede zákazníka celou mou degustací bez přítomnosti mé osoby. Bude to tedy spíše dárkové balení vlastní degustace. „Osvětu“ o rumu šířím především skrze FB stránky RumMe, kde se můžete přečíst zajímavosti o rumech a dozvědět se konkrétní data degustací.

Děkujeme za odpověď a přejeme ať se projektu dále daří.

Články, které by Vás mohli zajímat

Zanechte odpověď